Thursday, 29 December 2016

TRADITIONAL ICE-CREAM | BANO CREAMERY KL 013-3030 523

INFORMASI
.
TRADITIONAL ICE-CREAM!

 
.
BANO CREAMERY menggunakan kaedah pembuatan aiskrim secara tradisional. 
.
Aiskrim zaman dahulu menggunakan bahan asas seperti susu, krim, telur, gula dan vanilla beans.
.
Dalam istilah kulinari, bahan asas ini dimasak menjadi custard, disejukkan dan di proses menjadi aiskrim. 
.
Di zaman moden kini, aiskrim yang dimasak dengan kaedah ini hanya boleh didapati di hotel lima bintang dan restoran mewah. 
.
Ramai pengusaha aiskrim sudah
tidak menggunakan kaedah ini kerana:
.
• prosesnya yang terlalu rumit
• memakan masa yang lama
• kos-nya yang terlalu tinggi
• sukar mendapatkan bahan mentah semulajadi
.
.
~"The best time for icecream is ALWAYS"~
.
Bano Creamery Kuala Lumpur
.
Facebook: Bano Creamery KL
.
Email: banocreamerykl@gmail.com
Call / Whatsapp: 0133030523

No comments:

Post a Comment