INFORMASI
.
TRADITIONAL ICE-CREAM!
.
BANO CREAMERY menggunakan kaedah pembuatan aiskrim secara tradisional.
.
Aiskrim zaman dahulu menggunakan bahan asas seperti susu, krim, telur, gula dan vanilla beans.
.
Dalam istilah kulinari, bahan asas ini dimasak menjadi custard, disejukkan dan di proses menjadi aiskrim.
.
Di zaman moden kini, aiskrim yang dimasak dengan kaedah ini hanya boleh didapati di hotel lima bintang dan restoran mewah.
.
Ramai pengusaha aiskrim sudah
tidak menggunakan kaedah ini kerana:
.
• prosesnya yang terlalu rumit
• memakan masa yang lama
• kos-nya yang terlalu tinggi
• sukar mendapatkan bahan mentah semulajadi
.
.
~"The best time for icecream is ALWAYS"~
.
Bano Creamery Kuala Lumpur
.
Facebook: Bano Creamery KL
.
Email: banocreamerykl@gmail.com
Call / Whatsapp: 0133030523
No comments:
Post a Comment